Voedingssupplement creatine, hebben we het nodig?


Creatine hebben we dat echt nodig? Een vraag die we hier gaan toelichten. Het is een van het meest onderzochte en geteste supplement op de markt. En toch zijn er nog allerlei fabeltjes die de ronde doen. Zo zou creatine vrouwen er teveel naar een bodybuildster laten uitzien en teveel vocht vasthouden. Dit is zeker niet zo. Het kweken van een bodybuildster lichaam hangt enkel en alleen af van je voedings- en trainingsschema. Creatine helpt je om je specifieke doelen sneller en effectiever te bereiken in combinatie met je voeding en training. Het meer vocht vasthouden is ook ontkracht door uitvoerig onderzoek. Het blijkt nu zelfs zo dat vrouwen minder vocht gaan vasthouden. Bij mannen is dit wel zo, maar de hoeveelheden zijn te verwaarlozen. Enkel bij het heel droog staan zou je een verschil kunnen merken in de spiegel.

Waar dient het nu voor?

Wel Creatine is aanwezig in ons eigen lichaam, het wordt aangemaakt in de lever, waar het wordt gevormd uit drie aminozuren nl. Arginine, methionine en glycine. Het hele fysiologische proces gaan we niet toelichten, daar heb je toch niets aan. ;)

Des te meer waar het voor dient. Bij korte inspanningen halen je spieren energie uit de afbraak van ATP. Nu bevat je lichaam maar heel weinig ATP, wel kan je lichaam deze weer herladen door, jawel.... creatinefosfaat. Hoe meer je dus Creatine(fosfaat) hebt in je spieren hoe langer je ATP kunt herladen en dus meer korte inspanningen kunt leveren. Wat resulteert in een langere en betere trainingssessie. Creatine bijnemen kan je tot 15% meer inspannings mogelijkheden geven.

Conclusie; De voordelen die dit supplement je kan geven zijn ongekend!!

Hieronder een greep uit het assortiment.

https://www.w8controlbree.be/sportvoeding

#supplementen #sportvoeding

Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle