Bodyweight aka Calisthenics effectief of njet?


Je hebt er de laatste jaren misschien al over gehoord of iets van opgevangen. Calisthenics of trainen met je eigen lichaamsgewicht. Het komt overgewaaid vanuit Amerika. Door onder andere de Bar Brothers beweging en figuren zoals Chris Heria is dit soort training uitgegroeid tot een nieuwe manier om je fysieke en mentale gezondheid een boost te geven. Je werkt dus voornamelijk met je eigen lichaamsgewicht. Een aantal voorbeelden van oefeningen zijn de muscle-up, de front lever of de chin ups,…

Waarom zou je Calisthenics trainen?

Als ik uit eigen ervaring spreek, kan ik zeggen dat dit soort training zeer effectief werkt. Het vraagt misschien wel discipline en wilskracht. Maar het geeft je zoveel energie en wat betreft spieropbouw kan ik zeggen dat ik zeer tevreden ben.

Daarnaast kan je het overal waar je maar wil uitoefenen. Veel materiaal heb je er niet voor nodig. Naast een pull-up bar en een dipstation heb je echt niet veel meer van doen. Je kan het natuurlijk wel nog uitbreiden als je eenmaal wat verder bent. Zoals een weightedvest, parallettes en resistancebands. Nu je moet natuurlijk wel een beetje plaats hebben om de oefeningen te kunnen uitvoeren, en de mogelijkheid om je pull-up bar op te hangen.

Nog een reden om calisthenics uit te proberen is de motivatie die je haalt uit het behalen/aanleren van de verschillende "skills" zoals de muscle-up, de human vlag of een front lever. De voldoening die je krijgt uit het behalen van deze skills is groter dan in de reguliere gym die extra 5kg bankdrukken.

De voorbeelden in Calisthenics

Een aantal voorbeelden/influencers in deze sport zijn:

Lazar novovic en dusan Djolevic, oprichters van Bra Brothers

Chris Heria, oprichter van Thenx

Frank Medrano

Is je interesse nu wel gewekt om zelf aan de slag te gaan met Calisthenics? Dan sta ik je graag bij in het aanleren en uitoefenen van deze work-out vorm. Want het vraagt toch enige duiding bij het juist uitvoeren van de bepaalde oefeningen om blessures te vermijden. Ook is onze bodyweight wrok-out room helemaal af. Dus als je geen plaats en geen zin hebt in de aanschaf van de nodige materialen. Dan ben je bij W8control aan het juiste adres. We geven jou een volledige begeleiding naar je gewenste fysiek.

#Workout #bodyweight #fit #aesthetic

Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle